Byalag.se

Logga in som Förening

Logga in som Besökare
Byalag.se Om Föreningen Kontakta oss Hjälp & Support

Konfiguera min profil* Namn mottagare:

* E-post mottagare:

   

* Ditt namn:

* Din e-post:

   

Meddelande:*
Obligatoriska uppgifter


Tipsa en vän!
Vad är Personuppgiftslagen (PUL)?


Sverige fick den 24 oktober 1999 en ny person-uppgiftslag. Den kallas PUL och förbjuder att namn och andra personuppgifter offentliggörs på Internet, såvida inte berörda personer gett sitt "otvetydiga" samtycke.Syftet med lagen
1 § Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

För mer information, följ nedanstående länk:

Personuppgiftslag (1998:204)

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19980204.HTMByalag.se och PUL
Här på Byalag.se lägger vi inte ut information
som inte har blivit godkänt av upphovsmannen eller de medverkande på/i fotografier eller texter i det fall PUL måste följas.

Byalag.se värnar om PUL, vi tillåter inte att lagen bryts och varje Byalag är själva ansvariga för vad de lägger ut. Vi kontrollerar regelbundet, men är tacksamma för upplysningar om regelbrott. Minst 1 person måste stå som kontaktperson/ansvarig i ett byalag för att kunna vara aktiverade på hemsidan Byalag.se. Denna personen är ytterst ansvarig och skall uppehålla
de lagar som gäller här i Sverige, som t.ex. PUL.

Vi kommer att varna de Byalag som missköter hanteringen av PUL och ev. inaktivera dem tills ändring har skett. Har ni frågor om vad som verkligen gäller och har svårt att läsa Sveriges lagtext så är ni välkomna att ta kontakt med oss. Skicka e-post.

Personuppgiftslagen

Byalag.se värnar om PUL, vi tillåter inte att lagen bryts och varje Byalag är själva ansvariga för vad de lägger ut. Vi kontrollerar regelbundet, men är tacksamma för upplysningar om regelbrott.

För att veta mer om PUL och hur Byalag.se hanterar denna fråga, läs vidare till vänster.

- Vad är PUL?
- Syftet med lagen
- Byalag.se och PUL